Интегрално брашно од проса

Богато антиоксидансима
  • Паковање:
    500g, 5kg, 25kg

Просо је житарица за коју се сматра да је по први пут култивисано пре више од 4000 година у Азији. Као главна житарица у Европи током средњег века – и увек основна намирница у мање развијеним земљама – просо се данас враћа у Америку. Просо ћете наћи у свему од житарица за доручак, преко брашна, до пива без глутена. Просено брашно има више протеина него брашно од смеђег пиринча (најчешће коришћено безглутенско брашно). Поред тога, садржи влакна погодна за микробиоме за унапређење здравља црева. Просено брашно садржи многе друге хранљиве материје укључујући магнезијум, манган, фосфор и фолат. Богат је извор антиоксиданата и угљених хидрата са ниским садржајем глицерина.

Интегрално брашно од проса

Богато антиоксидансима

НУТРИТИВНА ВРЕДНОСТ

у сувом стању на 100 грама производа

  • Енергија
    1583/375 ккал
  • Масти
    3,5 г
  • од којих засићене масне киселине
    1,9 г
  • Угљени хидрати
    65 г
  • од којих шећери
    1 г
  • Дијететска влакна
    7,1 г
  • Протеини
    11 г
  • Со
    0,011 г

Припрема

  • Брашно од проса има благ и укусан орашасти укус и може се користити у рецептима за мафине, хлебове и још много тога.
Прочитај више о добробитима намирнице